Naar inhoud

Internet in de bibliotheek

Internet

Ook helemaal gratis is het gebruik van de aparte internetpc’s in de hoofdbibliotheek en in de uitleenpost te Ruiselede. In de uitleenposten in Bellem, Lotenhulle en Sint-Maria-Aalter staan ook pc’s aangesloten op het internet, maar deze dienen vooral om de catalogus te raadplegen.

Omdat de internetpc’s soms druk bezet zijn, is het aangewezen vooraf te reserveren. Dat kan telefonisch tijdens de openingsuren of persoonlijk aan de balie. De internetpc in de bibliotheek Ruiselede en één van de internetpc’s in de hoofdbibliotheek zijn uitgerust met een printer. Voor het maken van afdrukken gelden dezelfde tarieven als voor het fotokopiëren. Downloaden van gegevens op een geheugenstick kan natuurlijk ook.

Helaas beschikt de bibliotheek nog niet over de mogelijkheid haar leners toegang te verlenen tot tekstverwerkingsprogramma’s. Wel is er gratis WIFI. Je kan met je tablet, laptop of smartphone gratis inloggen op ‘Aalter Guest’.

Databanken

De bibliotheek stelt op de internetpc’s een aantal databanken toegankelijk voor de gebruiker. Alle databanken staan opgenomen in de lijst van de favorieten, zodat doorklikken onmiddellijk mogelijk is.

Volgende digitale databanken zijn raadpleegbaar: GoPress krantenarchief (Vlaamse kranten– en tijdschriftartikels van vroeger en nu vanaf twee dagen na verschijnen), LiteRom (recensies van Nederlandstalige literatuur en wereldliteratuur, zowel voor jeugd als volwassenen), UittrekselBank (uittreksels, samenvattingen en auteursportretten van Nederlandstalige auteurs voor zowel jeugd als volwassenen), FictieRom (romans op onderwerp), Actuele DocumentatieBank (documentatiemappen met persartikels over veelgevraagde onderwerpen).

 

 

Praktisch

Bibliotheek

Boomgaardstraat 10
9880 Aalter

tel. 09 374 60 71
fax 09 375 20 45
e-mail

Relevante info