Naar inhoud

Blue-bikes

Reis je vaak met de trein en moet je daarna snel de stad in? En gebeurt dat wel vaker in verschillende stations? Dan valt een Blue-bike zeker te overwegen! Deze deelfietsen zijn ideaal voor wie af en toe eens in een ander station afstapt of niet dagelijks de trein neemt.
 

Er zijn 12 fietsen van Blue-bike beschikbaar aan het station van Aalter-centrum. Je vindt ze in het fietsenrek aan de zijde van de Spoorweglaan.

24 uur op 24 uur fietsen

Blue-bike is een mooie aanvulling op het openbaar vervoer en vooral op de trein. In maar liefst 52 Vlaamse treinstations staat er een fiets op je te wachten waarmee je de laatste kilometers naar je bestemming vlot kunt afwerken. Ook handig is dat je met één abonnement twee fietsen tegelijk kunt ontlenen. Eén leenbeurt duurt maximaal 24 uur. Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, aan te vragen via www.blue-bike.be. Dankzij de financiële tussenkomst van het gemeentebestuur en de Vlaamse overheid is het dagtarief slechts 1 euro.

Bedrijven als duurzame voortrekkers

Via een derdebetalersyteem kan je de kosten gedeeltelijk of volledig vergoeden voor je personeel. Deze tussenkomst is overigens 100% fiscaal aftrekbaar. Daarnaast biedt Blue-bike exclusief voor bedrijven ook vouchers aan. Ze functioneren los van de lidkaarten en gelden als een eenmalige ontlening van 24 uur.

Stevige fietsen

De Blue-bikes zijn stevige Belgische fietsen met zeven versnellingen, banden met een antilekkagesysteem, een boodschappenmandje, een steeds brandend fietslicht en twee fietssloten. Staan de banden plat of is er een ander defect aan de fiets? Dan kan je dit aangeven via de sleutel-automaat. De fiets wordt dan vastgezet en zal worden hersteld door GroepINTRO uit Deinze.

Nieuwe tarieven vanaf 1 mei 2017

Vanaf 1 mei 2017 zijn er voor het gebruik van alle Blue-bikeklanten nieuwe tarieven van toepassing.

Praktisch

Mobiliteit

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
e-mail