Naar inhoud

Aalter Zomert 2017: Sport- en beweegdagen

Aalter Zomert 2017 stemt het vrijetijdsaanbod van de cellen Jeugdvoorzieningen, Sport, en Buitenschoolse kinderopvang (BKO) tijdens de zomermaanden op elkaar af. Zo wil het bestuur nog beter voldoen aan de sterk stijgende vraag van ouders naar ontspanning en opvang voor hun kinderen tijdens de zomervakantie.

Op dagen wanneer geen activiteiten zijn van speelpleinwerking of Buitenschoolse kinderopvang kan je terecht in het Sportpark voor zomerse sport- en beweegdagen. Ook de Aalterse sportclubs werken samen met het gemeentebestuur voor de organisatie van sportkampen om tot een gevarieerd aanbod van opvanginitiatieven te komen tijdens de zomervakantie. #sportersbelevenmeer

Sport- en beweegdagen

Voor wie?

  • Sport- en beweegdagen voor kleuters geboren in 2011 en 2012
  • Sport- en beweegdagen voor kinderen van het lager onderwijs geboren tussen 2005 en 2010

Wat?

Een dag volledig in het teken van sport en bewegen? In juli en augustus zijn er opnieuw zomerse themadagen! Met een toffe inkleding en het gebruik van vele sportmaterialen maken de kinderen tijdens deze dagen kennis met heel wat verschillende sporten, waar ook spel en beweging centraal staan. Elke dag krijgt een andere sportieve invulling.

Er is opvang van 8.00 u tot 18.00 u. De activiteiten starten om 9.00 u en eindigen om 16.30 u. Breng een lunchpakket, drankjes en een vieruurtje mee!

Waar?

De sport- en beweegdagen vinden plaats in en rond het Sportpark, Lindestraat 17.

Kostprijs?

21 euro per dag. Hiervan kan 11,20 euro per dag belastingvermindering inbrengen via het fiscaal attest.

Inschrijven?

Vooraf inschrijven per sport- en beweegdag is verplicht en kan vanaf 17 april 2017 om 19.00 u via www.aalter.be/aalterzomert. De inschrijving is pas definitief na betaling. Hiervoor ontvang je een factuur na inschrijving.

Programma

Spetterende sporten (voor kleuters)

maandag 17 juli, dinsdag 18 juli, woensdag 19 juli, donderdag 20 juli 2017

Te jong voor basket, te klein voor voetbal, niet sterk genoeg voor hockey? Niks van! We spelen de sporten zoals de grote jongens en meisjes ze spelen, maar dan wat aangepast aan onze leeftijd. Zorg voor genoeg eten en drinken, zodat we tegen een stootje kunnen! Als we dan toch te moe zijn, dan kunnen we nog altijd even uitrusten tijdens een verhaaltje of knutselactiviteit.

 

Cowboys en indianen (voor kleuters)

maandag 28 augustus, dinsdag 29 augustus, woensdag 30 augustus, donderdag 31 augustus 2017

Dagen in het teken van het Wilde Westen, met veel geloop, tikspelletjes en leuke hindernissenparcours waar cowboys achter indianen zitten. We spelen op een grote opblaasbare rodeostier en we knutselen. We oefenen ook de enige echte indianendans!

 

Slag en slinger (voor kinderen lager onderwijs)  

maandag 17 juli, dinsdag 18 juli, woensdag 19 juli, donderdag 20 juli 2017

Een originele combinatie van de slagsporten (tennis, hockey, baseball, badminton, minigolf, kidsvolley,...) aangevuld met niet-alledaagse turnactiviteiten, zoals klimmen, klauteren en een speciale opblaasbare attractie.

 

Kicks en tricks (voor kinderen lager onderwijs) 

maandag 28 augustus, dinsdag 29 augustus, woensdag 30 augustus, donderdag 31 augustus 2017

Kunstjes op een slackline, leren rijden met circusfietsjes, lasershooten met speciale guns, een elektrisch gestuurde bar ontwijken op de Eliminator en een gewaagde base jump op de Free Fall.

 

Attest teruggave ziekenfonds

Vergeet tijdens de sportdag niet je ziekenfondsformulier (af te drukken op de website van je ziekenfonds) met naamklevertje mee te brengen om van een terugbetaling te genieten.

In de loop van de avond kan je dit ingevuld formulier terug meenemen. Vermeld meerdere (ingeschreven) dagen aan de hoofdmonitor. Zo wordt het formulier op de laatste ingeschreven sportdag meegegeven.

 

 Sportkampen van Aalterse sportclubs i.s.m.  het gemeentebestuur

Voor informatie over het sportkamp, de betaling en het inschrijven kan je terecht bij de organiserende sportvereniging.

Programma

Crea kamp i.s.m. Rope skippingclub Let’s go

Van maandag 3 juli t.e.m. vrijdag 7 juli 2017 

 

Omnisport- en danskamp i.s.m. Rope skippingclub Let’s go

Van maandag 7 augustus t.e.m. vrijdag 11 augustus 2017

 

Voetbalstage i.s.m. KVE Aalter

Van maandag 7 augustus t.e.m. vrijdag 11 augustus 2017

 

Voetbalstage i.s.m. SK Bellem

Van maandag 21 augustus t.e.m. vrijdag 25 augustus 2017

 

Praktisch

Sport

Lindestraat 17
9880 Aalter

tel. 09 374 39 19
fax 09 374 71 33
e-mail E-loket