Naar inhoud

Informeren en sensibiliseren rond drugs en druggebruik

Drugpunt SMAK wil de bevolking informeren en sensibiliseren over allerlei genotsmiddelen (legaal én illegaal) en het omgaan ermee. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van diverse methodieken.

Zo beschikt Drugpunt over een infotheek waar je alle informatie over drugs kan vinden. Dit gaat van productinformatie (alcohol, slaap- en kalmeermiddelen, tabak en over cannabis en andere illegale middelen), informatie over de verschillende hulpverleningsinstanties tot informatie over het omgaan met gebruikende vrienden en familieleden.

Voor elke sector in de gemeenten is er specifieke informatie beschikbaar voor het werken rond drugs en drugspreventie. Daarnaast organiseert de dienst ook geregeld concrete activiteiten (vorming, informatie-avonden, ludieke actie, …).

Praktisch

Welzijnszaken

Europalaan 22
9880 Aalter
tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
Vragen over welzijn? Vragen over drugs? E-loket

Meer info

venster sluiten

Update wateroverlast

Wateroverlast

Smeltende sneeuw zorgt plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie! 

Niet-toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat blijven voorlopig niet bereikbaar. (14/12, 15.00 u)

  • Het kruispunt Artemeersstraat/ Vinktsestraat en Beekstraat zijn afgesloten wegens hoge waterstand Poekebeek. Het blijft wachten tot het waterpeil van de Poekebeek is gezakt. (14/12, 15.00 u)

Toegankelijke straten:

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

lees meer