Naar inhoud

Infrabel vernieuwt bruggen Knesselaarsestraat en Weitingstraat

Voorbeeld brug Knesselaarsestraat

Sinds eind vorig jaar is Infrabel bezig met de voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe brug in de Knesselaarsestraat en de Weitingstraat. Dit gebeurt in het kader van de aanleg van een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

Brug Knesselaarsestraat

Begin november worden de brugliggers ‘s nachts getransporteerd en gestockeerd in de Overleiestraat. Het verkeer in de Overleiestraat wordt dan omgeleid via Knesselare. De werken vinden dan plaats van vrijdag 10 november (’s nachts) tot en met zondag 12 november (’s nachts), waardoor de Bokhoutlaan en de Knesselaarsestraat heel het weekend worden afgesloten. De doorgang over de spoorweg blijft wel verzekerd via de Vaartlaan. Deze werken kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen.

Treinverkeer onderbroken: vervangbussen

Om deze werken in alle veiligheid uit te voeren, wijzigt ook het treinverkeer op zaterdag 11 en zondag 12 november 2017. De rechtstreekse treinen tussen Gent en Brugge worden dan omgeleid en de stoptreinen worden vervangen door bussen van De Lijn.

De bus van De Lijn stopt in Bellem ter hoogte van de kerk, in Aalter-centrum aan de bushalte Aalter Station en in Sint-Maria-Aalter aan de halte van de belbus Ter Dauwe ter hoogte van kruispunt Overleiestraat, Vaartlaan en Jezuïetengoed.

Bekijk de infobrief van NMBS.

Tweede spooronderbreking

Verder zal van 1 december 2017 tot en met 15 april 2018 de Knesselaarsestraat afgesloten worden voor alle verkeer. In het weekend van 16 en 17 december 2017 volgt een tweede spooronderbreking.

Dan wordt de oude brug van de Knesselaarsestraat afgebroken en worden ook de liggers van de nieuwe brug in de Weitingstraat geplaatst. Meer info volgt in de editie van TotAalter 24 november 2017 en op www.aalter.be/werken.

Meer informatie: www.buurtbewoners.be tel. 0800 55 000.

Kruispunt Stratem-Vijfringenstraat onderbroken

De rioleringswerken in Stratem zijn afgerond. De aannemer werkt nu aan de nieuwe weg in Stratem en aan het kruispunt met de Vijringenstraat. Hierdoor zal dit kruispunt van maandag 6 november tot en met zondag 30 november 2017 worden onderbroken. Je rijdt dan om via Hooggoed, Hageland en Sterrewijk om Aalter-centrum en Sint-Maria-Aalter te bereiken.

Vanaf maandag 1 december 2017 is er opnieuw doorgaand verkeer in Stratem en op het kruispunt mogelijk.

Meer info: waterwerken@aalter.be of tel. 09 325 22 00.

Datum van het bericht: dinsdag 31 oktober 2017
Nieuwsoverzicht