Naar inhoud

Week van de Openbare Bibliotheek

(c) gemeentebestuur
Het najaar is traditioneel goed gevuld met leuke en interessante activiteiten in de bibliotheek. We starten in oktober met twee klassiekers: de Verwendag met boekenverkoop en de start van het Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV)-leesjaar.

Verwendag met boekenverkoop

Op zaterdag 21 oktober 2017 verkoopt de bibliotheek haar recent afgevoerde bibliotheekmaterialen. Boeken en cd’s kosten 0,10 euro, dvd’s mogen voor 0,50 euro per stuk mee naar huis. Bezoekers worden verwend met een warme kom soep naar keuze en krijgen een gloednieuwe bibliotheektas om alle aangekochte of geleende materialen in te vervoeren. De verkoop vindt plaats op het binnenplein van de hoofdbibliotheek, Boomgaardstraat 10, van 9.00 u tot 13.00 u.

Kinder- en Jeugdjury

De KJV gaat opnieuw van start. KJV is een boekenjury voor kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden lezen acht spiksplinternieuwe jeugdboeken en beoordelen ze. Heb je interesse? Geef je naam op in de hoofdbibliotheek van Aalter en bekijk alvast de boeken op www.kjv.be.

Tentoonstelling

Marianne Laethem en Christine Rolly, beiden student schilderkunst aan de academie in Tielt, stellen hun werken tentoon in de bib. Bezichtigen kan nog tot zaterdag 28 oktober 2017 tijdens de openingsuren van de hoofdbibliotheek (zie de achterzijde van deze TotAalter). Meer info: tel. 09 374 60 71, bibliotheek@aalter.be en aalter.bibliotheek.be.

Datum van het bericht: donderdag 12 oktober 2017
Nieuwsoverzicht