Naar inhoud

Boezemvriendinnen in beweging

Campagnebeeld Boezemvriendinnen in beweging
De maand oktober is de internationale actiemaand in de strijd tegen borstkanker. Daarom organiseert het gemeentebestuur een campagne om het bevolkingsonderzoek borstkanker in de kijker te zetten. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen.

De ziekte komt het meest voor bij vrouwen vanaf 50 jaar. Elk jaar wordt bij 6.000 vrouwen borstkanker ontdekt. 8 op 10 patiënten overleven de ziekte dankzij vroegtijdige opsporing.

Borstkanker opsporen

Screening op borstkanker is bijzonder doeltreffend. Met een mammografie (een röntgenfoto van de borsten) zie je onregelmatigheden nog voor ze met de hand voelbaar zijn. Ontdek hoe ook jij kan deelnemen aan het gratis onderzoek voor vrouwen van 50 jaar tot en met 69 jaar op www.bevolkingsonderzoek.be.

Sport en beweging

Het is belangrijk dat we allemaal samen onze schouders zetten onder preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Sport en beweging spelen hierin een belangrijke rol. Gezond leven helpt kanker voorkomen. In samenwerking met Markant Aalter en Markant Lotenhulle-Poeke organiseert het gemeentebestuur vanaf maandag 16 oktober 2017 de bewegingsweek Boezemvriendinnen in beweging.

Programma

Op maandag 16 oktober 2017 kan je deelnemen aan Blijf fit met Zumba onder leiding van Papy. Deze zumbasessie vindt plaats in de Taborschool Lotenhulle (Hullaertstraat) van 20.00 u tot 21.00 u. De kostprijs is 7 euro, inschrijven kan via markant.lotenhullepoeke@gmail.com of 09 375 13 28.

Op donderdag 19 oktober 2017 kan je deelnemen aan de yogasessie van 18.30 u tot 19.30 u (Tai-Chi en Qi Qong (Chi Kung)) en aan de sessie van 20.00 u tot 21.00 u (Lu Jong). Deze sessies  worden gegeven door mevrouw Linda Braet (Flowing) en zijn in samenwerking met Markant Aalter. Ze vinden plaats in het kasteel van Poeke. De kostprijs is 10 euro per sessie. Vergeet niet om een yogamatje of handdoek mee te brengen!

Inschrijven

Datum van het bericht: donderdag 12 oktober 2017
Nieuwsoverzicht