Naar inhoud

Nacht van de Meetjeslandse Kerken in Poeke en Bellem

Orgel kerk Bellem
Op donderdagavond 9 en vrijdagavond 10 november tussen 18.00 u en 22.00 u vindt de 'Nacht van de Meetjeslandse Kerken' plaats. Ook in de kerken van Bellem en Poeke kan je terecht!

Op initiatief en met ondersteuning van COMEET/Erfgoedcel Meetjesland en Provincie Oost-Vlaanderen zetten maar liefst 23 kerken in het Meetjesland op een van deze avonden hun deuren open. Hiermee hopen ze het erfgoed in hun kerk maar ook het prachtige kerkgebouw op zich in de kijker te zetten.

Programma Poeke en Bellem

Locatie Datum
  9 november
Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte-kerk, Bellem 19.30 u - 21.00 u: initiatie yoga vrije stijl (eigen matje meebrengen). Inschrijven verplicht via andre.huys@hotmail.com
Sint-Lambertuskerk, Poeke

18.30 u - 22.00 u: doorlopende tentoonstelling Kerk, klooster, kasteel en kunst

19.00 u - 20.00 u: Rondleiding door Arnold Strobbe: 175 jaar Sint-Lambertuskerk Poeke

21.00 u: Muziek door het Driekerkenkoor

21.30 u: Receptie

  10 november
Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte-kerk, Bellem vanaf 18.30 u: vrij orgelspel

Inschrijven verplicht via andre.huys@hotmail.com, enige ervaring met piano of orgel is wenselijk.

 

Kerk, klooster, kasteel en kunst!

De 175 jaar oude Sint-Lambertuskerk in Poeke heeft heel wat te bieden. In een doorlopende tentoonstelling ontdek je foto’s uit de oude doos en enkele unieke kunstschatten. Tijdens de rondleidingen wordt er dieper ingegaan op de geschiedenis van de kerk. Later op de avond trakteert de kerkraad je op een concert van het Driekerkenkoor en een drankje!

Out of the box in Bellem

Een kerk staat bekend voor zijn rust en stilte die aanzet tot meditatie. Daarom wordt er voor de Nacht van de Meetjeslandse Kerken op donderdag een initiatieavond yoga vrije stijl georganiseerd met lesgever Wilfried Van Dyk van yogaclub Darshana uit Aalter. Jong en oud, gevorderden en beginners: iedereen is welkom. Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Het volledige programma van de Nacht van de Meetjeslandse Kerken vind je op www.uitinhetmeetjesland.be/kerken. Programmaboekjes zijn beschikbaar in de deelnemende kerken en in de Meetjeslandse bibliotheken.

Datum van het bericht: dinsdag 10 oktober 2017
Nieuwsoverzicht