Naar inhoud

Een Energiek Meetjesland, binnenkort met trotse energieboeren

Logo Energiek Meetjesland
Het Leader-project Energiek Meetjesland zal tot juni 2018 landbouwers begeleiden bij het plaatsen van zonnepanelen. Daarvoor slaan Provincie Oost-Vlaanderen, het Innovatiesteunpunt en het Plattelandscentrum Meetjesland de handen in elkaar.

Stel je eens voor dat je jouw volledige stal zou kunnen bedekken met zonnepanelen en hierdoor de buren van energie zou kunnen voorzien… Een financiële stap vooruit en een groenere toekomst voor jou en je buren! De landbouwer is dan de trotse energieboer voor zijn directe omgeving. Bart Tommelein, Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie, werkt aan een plan om dit in 2018 mogelijk te maken.

Zonnepanelen, een goede zet voor jouw bedrijf?

Neem alvast eens een kijkje op de Vlaamse zonnekaart via www.energiesparen.be/zonnekaart. Je komt er te weten of jouw gebouwen geschikt zijn voor zonnepanelen. Voer je adres in en je krijgt een eerste inschatting over welke daken in aanmerking komen, hoeveel elektriciteit je kan opwekken, de kostprijs en de terugverdientijd van de installatie. Wil je meer info over het project Energiek Meetjesland? Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen op jouw dak? Laat het weten aan projectcoördinator Elsie Haertjens via tel. 0490 65 95 21 of elsie.haertjens@oost-vlaanderen.be.

Datum van het bericht: vrijdag 29 september 2017
Nieuwsoverzicht