Naar inhoud

De Katrol Meetjesland zoekt studenten voor stage

De Katrol Meetjesland
De Katrol biedt je gratis studie- en opvoedingsondersteuning aan huis. De dienst richt zich op gezinnen met lagere schoolkinderen die ondersteuning nodig hebben bij het huiswerk of het opvoeden.

Volg je een sociaalpedagogische opleiding en ben je op zoek naar een boeiende stageplaats in het Meetjesland? Dan is De Katrol op zoek naar jou!

In september 2015 ging De Katrol in Aalter van start. Onder begeleiding van de ankerfiguur, een maatschappelijk werker, ondersteunden acht studenten uit sociale opleidingen evenveel Aalterse gezinnen.Zo genoten maar liefst 32 kinderen van studie- en opvoedingsondersteuning.

Vanaf deze maand zal de werking van De Katrol uitbreiden naar het Meetjesland. De lokale besturen van Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Lovendegem, Maldegem, Nevele en Waarschoot zullen samenwerken onder de koepel van Welzijnsband Meetjesland.

Boeiende stageplaats

Ben je een student hoger onderwijs in een sociaalpedagogische richting, zoals (toegepaste) psychologie, onderwijs, orthopedagogie, sociaal werk of pedagogie van het jonge kind? En ben je geïnteresseerd om te werken met jonge gezinnen, hun zelfredzaamheid te verhogen en hen te introduceren met een heuse onderwijscultuur?

Neem dan contact op met De Katrol. Zij bieden je een boeiende stageplaats aan in het Meetjesland en begeleiding door ervaren mentoren. De stage kan zowel voltijds als gecombineerd met je lessen.

Interesse?

De werking is actief van oktober tot en met december en van februari tot en met mei. Heb je interesse? Stel je dan kandidaat bij de ankerfiguren via katrol@aalter.be.

Meer info

Datum van het bericht: donderdag 21 september 2017
Nieuwsoverzicht