Naar inhoud

Samen veerkrachtig: Sta stil bij je geestelijke gezondheid

Toneel: Geluk op grootmoeders wijze
De Werelddag geestelijke gezondheid, op dinsdag 10 oktober 2017, wil je laten stilstaan bij de eigen geestelijke gezondheid en die van de anderen. Onder de noemer Samen veerkrachtig organiseert het gemeentebestuur de vormingssessie en een toneelstuk.

Opvoeden van kinderen en jongeren met AD(H)D

Kinderen en jongeren met AD(H)D kunnen moeilijk stilzitten of opletten... Hun gedrag vormt soms een uitdaging voor ouders, leerkrachten en opvoeders. Kinderpsycholoog en gedragstherapeut An Coetsiers vertelt wat AD(H)D nu precies is en hoe je ze positief kan opvoeden en begeleiden.

Deze gratis vorming vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 om 20.00 u in OC Kerkem, Rerum Novarumstraat 24.

Inschrijven is mogelijk via het e-loket of tel. 09 325 22 00.

Toneel: Geluk op grootmoeders wijze

Een groep bevriende senioren houdt wekelijks hun bijeenkomst in een cafeetje... Aan de hand van de tips uit de Fit in je hoofd-campagne brengen zij het thema Geestelijke gezondheid naar voren.

Het toneelstuk vindt plaats op donderdag 23 november 2017 om 14.30 u in LDC De Lelie, Lostraat 28. De toegang bedraagt 3 euro (incl. koffie en taart, ook geschikt voor diabetici). De voorstelling is in samenwerking met LDC De Lelie en de Letterhoutemse Toneelgroep.

Inschrijven is mogelijk tot en met maandag 20 november 2017 via het e-loket of tel. 09 325 22 00.

Gouden Ressort

Verschillende organisaties in het Meetjesland organiseren activiteiten in het kader van Samen veerkrachtig, van 1 tot 10 oktober 2017. Op dinsdag 7 november 2017 mogen vier organisaties zich tot winnaar van deze acties kronen. Zij ontvangen elk een Gouden Ressort en mogen zich één jaar lang Ambassadeur van de Veerkracht 2017 noemen. Bekijk alle acties op www.goudenressort.be.

Inschrijven

 Opvoeden van kinderen en jongeren met AD(H)D

 Toneel: Geluk op grootmoeders wijze

 

 

Datum van het bericht: woensdag 13 september 2017
Nieuwsoverzicht