Naar inhoud

Erfgoeddag in Aalter

Broeders van liefde
Op zondag 23 april 2017 is het Erfgoeddag. Ontdek het boeiende zorgverleden van het kasteel van Poeke en van de Broeders van Liefde in het domein Menas (foto). Daarnaast wordt ook de zorg voor het historische erfgoed belicht met een lezing over de opgravingen in Oostmolen.

Menas: Meer dan 200 jaar zorg door broeders van liefde

Maak tussen 14.00 u en 18.00 u in het park van domein Menas (Blekkervijverstraat 20) kennis met de historiek van het voormalig noviciaat van de Broeders van Liefde. Dit was jarenlang de plek waar novicen een opleiding tot broeder kregen en hun geloften aflegden. In de kapel is er een tentoonstelling over de zorginitiatieven waar de Broeders van Liefde al meer dan 200 jaar aan bouwen. Daarna geniet je van een kop koffie en een stuk taart in het restaurant. Je kan de tentoonstelling ook tussen maandag 24 april en donderdag 15 juni 2017 bekijken na afspraak via tel. 09 325 90 50 of info@domeinmenas.be.

Kasteel van Poeke: een halve eeuw zorg

Om 10.30 u licht Koen Himpe de zorggeschiedenis van het kasteel toe tijdens een geleide wandeling, met aandacht voor de schoolkolonie (Duinen en Heide) en voor het tijdelijk onderwijs dat in de periode van de eerste schoolstrijd (1878-1884) georganiseerd werd in het koetshuis. Om 15.00 u geeft Johan Hoorne een lezing over de zorg voor het historische erfgoed, namelijk de opgravingen in Oostmolen, waarbij de restanten van een afspanning uit de tweede eeuw n.C. werden blootgelegd. Na de rondleiding en na de lezing kan je proeven van een biodrankje.

Meer info

Tot slot is er van 10.00 u tot 18.00 u in het koetshuis de tentoonstelling TV: Zorg en ontspanning over de Vlaamse tv-geschiedenis, met een Aalterse toets!

Meer info

Datum van het bericht: woensdag 12 april 2017
Nieuwsoverzicht