Naar inhoud

Blijf in beweging, doe het veilig!

Acteurs toneelvoorstelling Trap niet in de val
Actief bezig zijn op een veilige manier. Dat is het onderwerp van de zesde Week van de Valpreventie, van 24 april tot en met 30 april 2017. Met een toneelvoorstelling en leuke activiteiten is er aandacht voor verschillende valrisicofactoren, zoals veiligheid in huis, medicatiegebruik en voeding.

Fietstocht en wandeltocht: Elke trap telt!

Wie weinig beweegt, kan met een kleine inspanning een stuk gezondheid terugwinnen. Fiets en wandel samen met vrienden en kennissen zo’n 30 kilometer door Aalter. Je kan meestappen en -trappen met verschillende groepen. Om 13.30 u start er een groep aan het Ontmoetingscentrum Kerkem, om 14.00 u aan het Sportpark en ook om 14.00 u aan LDC De Lelie (Veilige Have).

Toneelvoorstelling: Trap niet in de Val!

Trap niet in de val (foto) is een ludiek en educatief toneelstuk over valpreventie, gespeeld voor en door senioren en medioren van de Letterhoutemse Toneelgroep. Het verhaal speelt zich af in een alledaagse leefruimte waar de riskante punten voor verhoogd valrisico worden uitgelicht.

Thé dansant: Dans je leven lang!

Dansen is niet alleen leuk. Het is ook gezond en het verlaagt je kans om te vallen! Dus neem je man, vrouw, kinderen, buren en vrienden mee. Trek je dansschoenen aan en geniet van bewegen! Iedere vierde vrijdagnamiddag van de maand, waaronder 28 april 2017, is er een Thé Dansant in het ontmoetingscentrum Kerkem. Ook de niet-dansers kunnen er terecht voor een gezellige namiddag. Schrijf je uiterlijk in op vrijdag 21 april 2017 via onderstaande gegevens.

 

Activiteit

Datum

Locatie

Prijs

Fietstocht (30 km) en wandeltocht (2 km)

dinsdag 25 april, 13.30 u - 15.30 u

13.30 u: OC Kerkem

14.00 u: Sportpark

14.00 u: LDC De Lelie

Eindbestemming: Veilige Have

3 euro (incl. pannenkoeken en koffie)

Toneelvoorstelling: Trap niet in de Val

donderdag 27 april, 14.30 u

auditorium, gemeentehuis

2 euro

Thé Dansant

vrijdag 28 april, 14.00 u - 16.00 u

OC Kerkem, Rerum Novarumstraat 24

 

gratis activiteit

 

Info & inschrijvingen

cel Welzijnszaken

Datum van het bericht: donderdag 06 april 2017
Nieuwsoverzicht