Naar inhoud

Nieuw kunstencentrum in aantocht

Kunstencentrum
Aan de Smedenpoort komt binnenkort het nieuwe kunstencentrum, waar onder andere de Academie en de bibliotheek worden ondergebracht. Voor de nieuwbouw voorziet het gemeentebestuur zes miljoen euro.

Het gemeentebestuur zal een deel van het nieuwe appartementsgebouw aankopen dat schuin tegenover het station zal worden gebouwd. Daarin komt het kunstencentrum, waar onder andere de Academie voor Muziek, Woord en Dans, het gemeentelijk archief en de bibliotheek zullen worden ondergebracht. Er komt ook een centraal punt voor cultuur en toerisme in Aalter.


Bereikbaar en toegankelijk

De vier hectare grote Smedenpoort ligt tussen het station van Aalter-centrum, de Oostmolenstraat en Houtem. Dankzij de ligging aan het station zal het kunstencentrum goed bereikbaar en toegankelijk zijn. Naast het kunstencentrum zullen er in het project Smedenpoort over tien jaar maar liefst 400 nieuwe gezinnen kunnen wonen.

Datum van het bericht: woensdag 15 maart 2017
Nieuwsoverzicht
venster sluiten

Update wateroverlast

Wateroverlast

Smeltende sneeuw zorgt plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie! 

Niet-toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat blijven voorlopig niet bereikbaar. (14/12, 15.00 u)

  • Het kruispunt Artemeersstraat/ Vinktsestraat en Beekstraat zijn afgesloten wegens hoge waterstand Poekebeek. Het blijft wachten tot het waterpeil van de Poekebeek is gezakt. (14/12, 15.00 u)

Toegankelijke straten:

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

lees meer