Naar inhoud

Dikkedarmkanker in de kijker

Beeld promotiecampagne Stop Darmkanker
Dikkedarmkanker treft jaarlijks een 5.000-tal Vlamingen. In maart strijden we samen tegen dikkedarmkanker. Het is dan ook het ideale moment om samen met Logo Gezond+ en vzw Stop Darmkanker dit thema in de kijker te zetten.

Tentoonstelling Door de bril van Aalter

Van woensdag 29 maart tot en met woensdag 12 april 2017 brengen we dikkedarmkankeropsporing onder de aandacht met de reizende tentoonstelling Door de bril van Aalter. Tien bekende Vlamingen versierden elk een toiletbril!

De kleurrijke brillen vertellen je alles over (de opsporing van) darmkanker en het bevolkingsonderzoek. Je vindt de brillen van woensdag 29 maart tot en met woensdag 5 april in het gemeentehuis (openingsuren) en van donderdag 6 april tot en met 12 april in het Sportpark (openingsuren).

Voordracht Voeding en darmkanker

Op woensdag 29 maart 2017 brengt dokter Luc Colemont de gratis voordracht Voeding en darmkanker in het gemeentehuis. Dr. Colemont is de stuwende kracht achter de vzw Stop Darmkanker. Vorig jaar gaf hij de voordracht Geef darmkanker geen kans voor een vol auditorium.

Vanaf 19.00 u kan je in het gemeentehuis de tentoonstelling Door de bril van Aalter bezoeken. Je krijgt dan een gezond drankje aangeboden door Drugpunt SMAK in het kader van de campagne Meer van zonder. Om 20.00 u volgt de voordracht.

Schrijf je ten laatste op dinsdag 28 maart 2017 in via het e-loket of tel. 09 325 22 00.

Chocoladedrolletjes

Op woensdag 29 maart 2017 worden er ook doosjes met chocoladedrolletjes verkocht voor en na de voordracht Voeding en darmkanker, aan 2 euro. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Stop Darmkanker.

Twee derde Aalternaren laat zich onderzoeken

Elke twee jaar krijgen mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar in Vlaanderen een uitnodiging met stoelgangtest van het Centrum voor Kankeropsporing. Dit bevolkingsonderzoek doet het goed. In 2015 liet maar liefst 66% van de Aalterse doelgroep zich preventief onderzoeken.

Info en inschrijven

cel Welzijnszaken

Datum van het bericht: woensdag 08 maart 2017
Nieuwsoverzicht