Naar inhoud

Energie én geld besparen in je woning?

Wie energiebesparende investeringen uitvoert, kan via Eandis heel wat premies krijgen. Hieronder vind je een kort overzicht van de premies die nu bij Eandis te verkrijgen zijn voor bestaande woningen.

Investeer je in een warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie of zoldervloerisolatie, vloerisolatie of kelderisolatie, muurisolatie of glasvervanging? Dan is het meer dan de moeite waard om je te informeren over een (gedeeltelijke) terugbetaling. Via www.energiesparen.be verkrijg je via Zoek uw subsidie een uitgebreide beschrijving, een overzicht van de voorwaarden en meer info over deze premies.

Combipremie

Je kan ook een combipremie ontvangen als je hebt geïnvesteerd in hoogrendementsglas en muurisolatie (via buitenzijde of via spouw). Als tussen de eerste investering in 2016 (muren of glas) en de tweede investering in 2017 minder dan 12 maanden zit, dan kan je een hogere premie krijgen.

Totaalrenovatiebonus

Voor een totaalrenovatiebonus kom je in aanmerking indien je binnen een periode van 5 jaar (maar niet voor 1 januari 2017) minstens drie van de volgende investeringen uitvoert: dak- of zoldervloerisolatie, spouw-, binnen- of buitenisolatie, vloerisolatie, nieuwe beglazing, zonneboiler, warmtepomp en ventilatiesysteem. Het bedrag van de bonus wordt groter naarmate er meer werken worden uitgevoerd.

Premie condensatieketel

Voor mensen die het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas genieten worden alle bovenstaande premiebedragen verhoogd en bestaat er een aparte premie voor het plaatsen van een condensatieketel. Voor alle voorwaarden en details kan je terecht bij Woonwijzer Meetjesland op de website. Wekelijks is er een woonadviseur aanwezig in het gemeentehuis op dinsdag van 16.00 u tot 19.00 u en op woensdag van 8.30 u tot 10.30 u.

Datum van het bericht: dinsdag 21 februari 2017
Nieuwsoverzicht