Naar inhoud

Spoorwegbruggen in aanbouw

Infrabel
Spoorwegbeheerder Infrabel is gestart met de vernieuwingswerken aan de brug in de Weitingstraat en de Knesselaarsestraat. Dit is om de spoorlijn tussen Gent en Brugge uit te breiden met een derde en vierde spoor.

Weitingstraat

Deze brug wordt op dezelfde plaats gebouwd als de bestaande brug. De afbraak van de brug vond plaats op 11 en 12 februari. De brug werd in delen afgebroken met behulp van een 500-ton kraan. Nu kan gestart worden met de bouw van de nieuwe brug. Er zal tot het voorjaar 2018 geen doorgang mogelijk zijn voor het wegverkeer.

Knesselaarsestraat

Hier zal de nieuwe brug naast de bestaande brug komen te liggen. Om de voorbereidende werken uit te kunnen voeren, zal de brug gedurende twee weken in maart afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers worden tijdens de duur van de werken omgeleid via de tunnel aan het station van Sint-Maria-Aalter. Tijdens het grootste deel van de werken (termijn 1,5 jaar) zal de brug open blijven voor het gemotoriseerd verkeer. Meer info via tel. 0800 55 000 (elke dag van 7.00 u tot 22.00 u), info.projecten@infrabel.be en www.infobuurtbewoners.be.

Datum van het bericht: woensdag 15 februari 2017
Nieuwsoverzicht