Naar inhoud

Spoorwegbruggen in aanbouw

Infrabel
Spoorwegbeheerder Infrabel is gestart met de vernieuwingswerken aan de brug in de Weitingstraat en de Knesselaarsestraat. Dit is om de spoorlijn tussen Gent en Brugge uit te breiden met een derde en vierde spoor.

Weitingstraat

Deze brug wordt op dezelfde plaats gebouwd als de bestaande brug. De afbraak van de brug vond plaats op 11 en 12 februari. De brug werd in delen afgebroken met behulp van een 500-ton kraan. Nu kan gestart worden met de bouw van de nieuwe brug. Er zal tot het voorjaar 2018 geen doorgang mogelijk zijn voor het wegverkeer.

Knesselaarsestraat

Hier zal de nieuwe brug naast de bestaande brug komen te liggen. Om de voorbereidende werken uit te kunnen voeren, zal de brug gedurende twee weken in maart afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers worden tijdens de duur van de werken omgeleid via de tunnel aan het station van Sint-Maria-Aalter. Tijdens het grootste deel van de werken (termijn 1,5 jaar) zal de brug open blijven voor het gemotoriseerd verkeer. Meer info via tel. 0800 55 000 (elke dag van 7.00 u tot 22.00 u), info.projecten@infrabel.be en www.infobuurtbewoners.be.

Datum van het bericht: woensdag 15 februari 2017
Nieuwsoverzicht
venster sluiten

Update wateroverlast

Wateroverlast

Smeltende sneeuw zorgt plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie! 

Niet-toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat blijven voorlopig niet bereikbaar. (14/12, 15.00 u)

  • Het kruispunt Artemeersstraat/ Vinktsestraat en Beekstraat zijn afgesloten wegens hoge waterstand Poekebeek. Het blijft wachten tot het waterpeil van de Poekebeek is gezakt. (14/12, 15.00 u)

Toegankelijke straten:

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

lees meer