Naar inhoud

Word vrijwilliger voor de Telefoonster!

Senior
Voor wie behoefte heeft aan een aangename babbel of graag een telefoontje krijgt om te horen of alles goed gaat, is er de Telefoonster. Het OCMW Aalter zoekt vrijwilligers die een praatje willen slaan met de gebruikers van dienst.

Wil je als vrijwilliger telefoneren?

De Telefoonster bestaat al sinds 2014 en wordt gretig gebruikt. Dankzij dit succes is het OCMW van Aalter op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een praatje willen slaan met de gebruikers van dienst. Als vrijwilliger telefoneer je twee keer per week, op een vast tijdstip, naar de persoon. Neemt er na enkele telefoontjes niemand op, dan bel je een contactpersoon om na te gaan of alles in orde is. Als vrijwillger stimuleer je zo sociale contacten, ga je eenzaamheid tegen en geef je een extra gevoel van veiligheid aan de persoon.

Wil je zelf gebeld worden?

Wil je zelf graag gebruik maken van de Telefoonster of ken je iemand die weinig contacten heeft? Laat dit dan weten aan mevrouw Marissa De Clercq van het woon- en zorgcentrum Veilige Have (tel.: 09 375 95 22) of mevrouw Sofie Dobbelaere van het PWA-kantoor (tel.: 09 375 35 91). Meer info: Mevrouw Tine Van de Steene, OCMW Aalter (ocmw@aalter.be, tel 09 325 95 95).

Datum van het bericht: woensdag 15 februari 2017
Nieuwsoverzicht