Naar inhoud

Afbraak brug Weitingstraat

De spoorwegbrug in de Weitingstraat wordt op 11 en 12 februari 2017 afgebroken. Omrijden is mogelijk via de Lotenhullestraat of de Nevelestraat (Hansbeke). Dat weekend is er ook geen treinverkeer vanuit Aalter mogelijk. NMBS legt als alternatief vervangbussen in tussen Gent en Brugge.

Infrabel vernieuwt de spoorwegbruggen in de Weitingstraat en de Knesselaarsestraat om de spoorlijn tussen Gent en Brugge uit te breiden met een derde en vierde spoor. Dat weekend wordt er zowel overdag als ’s nachts gewerkt aan de brug in de Weitingstraat. Deze werken brengen geluidshinder met zich mee.

Tijdelijk geen treinverkeer in Aalter

Door de werken is er op 11 en 12 februari 2017 ook geen treinverkeer mogelijk vanuit de Aalterse stations. Alle stopplaatsen tussen de stations van Gent en Brugge worden met vervangbussen bediend. Vanuit het station Aalter vertrekken er ook snelbussen naar Brugge en Gent. Let op: in Bellem vertrekt deze bus aan de kerk, niet aan het station. De treinen tussen Gent en Brugge worden omgeleid via Deinze en Lichtervelde.

Meer info hierover vind je op www.nmbs.be en op de werfaffiches in de stations. Het afschaffen van de overwegen en de bouw van de brug aan Nieuwendam zullen tegen de zomer van 2017 afgerond zijn.

Info:

Infrabel

Datum van het bericht: woensdag 08 februari 2017
Nieuwsoverzicht