Naar inhoud

Vier straten heringericht om sluipverkeer te weren

Om de verkeersveiligheid te verhogen en het sluipverkeer te weren, werden sinds 10 november 2016 enkele straten gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het Kraenepoelpad werd zo een enkelrichtingsstraat. Deze maatregel geldt tot en met 16 juli 2017.

Update: verlenging tijdelijke verkeersmaatregelen

De tijdelijke verkeersmaatregelen worden nog aangehouden tot en met zondag 16 juli 2017.

 


Update: verkeersmaatregel Kattewegel

De tijdelijke verkeersmaatregel in de Kattewegel, dichtbij het kruispunt met de Tieltsesteenweg, wordt opgeheven.

 


Update: ophaling huisvuil

In de Bosvijverdreef haalt IVM het huisvuil, de P+MD-zak en het oud papier/karton op donderdag vóór 8.00 u 's morgens op. Plaats jouw afval de avond voordien dus al buiten. Deze regel zal tot het einde van de werken gehanteerd worden. 


Het sluipverkeer wordt geweerd in de volgende straten:

  1. Oude Gentweg, ter hoogte van huisnummer 40;
  2. Biesemveldstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kattewegel;

De straten worden opnieuw opengesteld na het einde van de huidige fase van de werken aan het op- en afrittencomplex E40, rond 16 juli 2017 (nieuwe datum!).

Op 14 november 2016 werd het Kraenepoelpad ter hoogte van de Lotenhullestraat niet langer afgesloten, maar werd het een enkelrichtingstraat. Dit wil zeggen dat de woonwijk Loveld er enkel uitgereden kan worden. Vanuit de Lotenhullestraat kan je het Loveld niet inrijden. Doorgaand sluipverkeer doorheen de woonwijk van en/of naar de E40 te Nevele wordt hiermee onmogelijk.

 

 

Datum van het bericht: dinsdag 30 mei 2017
Nieuwsoverzicht
venster sluiten

Update wateroverlast

Wateroverlast

Smeltende sneeuw zorgt plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie! 

Niet-toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat blijven voorlopig niet bereikbaar. (14/12, 15.00 u)

  • Het kruispunt Artemeersstraat/ Vinktsestraat en Beekstraat zijn afgesloten wegens hoge waterstand Poekebeek. Het blijft wachten tot het waterpeil van de Poekebeek is gezakt. (14/12, 15.00 u)

Toegankelijke straten:

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

lees meer