Naar inhoud

De Katrol, meer dan huiswerkhulp

foto De Katrol
In september 2015 ging de De Katrol in Aalter voor het eerst van start met gratis studie- en opvoedingsondersteuning aan huis. Onder begeleiding van een maatschappelijk werker (de ankerfiguur) ondersteunden acht studenten uit sociale opleidingen evenveel Aalterse gezinnen.

Zo ontvingen al 32 kinderen in het schooljaar 2015-2016 ondersteuning. Dit semester zijn er opnieuw acht studenten van start gegaan bij acht gezinnen. De ervaring leert De Katrol dat studenten erg gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met de kinderen en hun ouders. Zij bieden meer dan hulp bij het huiswerk. Ook andere vragen of bezorgdheden kunnen aan bod komen. De Katrol kreeg het afgelopen jaar enkel positieve reacties van de gezinnen. De studenten brengen vaak een nieuwe kijk op de zaak, waardoor ouders en kinderen daarna opnieuw zelfstandig verder kunnen.

16 weken ondersteuning

Interesse? De Katrol biedt gedurende 16 weken, 2 uur per week, ondersteuning. De werking is actief van oktober tot en met december en van februari tot en met mei. Maak een afspraak met de ankerfiguur via volgende infogegevens.

Info

De Katrol Aalter

Datum van het bericht: woensdag 26 oktober 2016
Nieuwsoverzicht