Naar inhoud

Heerlijk trappen en wandelen in Aalter

Deelnemers van de Volksspelentrip-route
De zomer is terug in het land en dat betekent ook dat we opnieuw heerlijk kunnen wandelen en fietsen in Aalter. Daar spelen onder andere de 41 km lange Volksspelentrip-route en de Centrumwandeling perfect op in.

De Volksspelentrip laat je kennismaken met allerlei volksspelen langs een fietsparcours doorheen de deelkernen. De route start aan de Markt. Er zijn onderweg zeven haltes, waaronder zes horecazaken en één in het natuurdomein Menas. Aan elke stop kan je één volksspel uitproberen, zoals zwierbol, trou madame, sjoelbak, pietjesbak en stangenbiljart.


Nieuw!

Nieuw is dat je bij de derde stop, aan café ’t Volkshuis in Lotenhulle, nu kan genieten van verse pannenkoeken en een verfrissingsdoekje. Bij de vijfde stop, aan café ’t Hoekske in Sint-Maria-Aalter, kan je je dorst lessen met een van de speciale bieren, de Hoppelaar blond of de Moerbrugge bruin. Wie in groep komt, kan dit best even aan alle locaties laten weten.

Herdenkingsfietstocht & Centrumwandeling

Voor wie meer wil weten over de Aalterse oorlogsgeschiedenis kan ook dit jaar op pad met de herdenkingsfietstocht. Deze bestaat uit twee lussen van elk ongeveer 20 km. Route 1 loopt door Lotenhulle, Poeke en Bellem en route 2 loopt door Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug. De wandelliefhebbers kunnen dan weer terecht bij de Centrumwandeling langs de mooiste monumenten van Aalter-centrum. Je vindt deze routes samen met de toeristische kaart van Aalter in het toeristisch infopakket, te verkrijgen in het gemeentehuis. Je kan ook alle routes downloaden via www.aalter.be/routeyou.

Info

cel Cultuur en toerisme

Datum van het bericht: woensdag 13 juli 2016
Nieuwsoverzicht