Naar inhoud

Iedereen heeft elke dag te maken met mobiliteit: boodschappen doen, naar het werk gaan, de kinderen naar school of naar de vereniging brengen,… Verkeersveiligheid blijft dus een brandend actueel thema. Hiertoe schreef de gemeente inmiddels een gloednieuw mobiliteitsplan uit voor de periode 2011-2015.

Het gemeentebestuur nam in het kader van het mobiliteitsbeleid, gericht op het verhogen van de verkeersveiligheid enerzijds en duurzaamheid anderzijds, reeds verschillende initiatieven, zoals de fiets- en voetpoolprojecten, de actie 'Aalter Fietst!' en het uitwerken van schoolvervoerplannen.

Praktisch

Mobiliteit

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
e-mail

Nieuwsberichten

  • Blue-bikes, nu ook in Aalter!

    Reis je vaak met de trein en moet je daarna snel de stad in? En gebeurt dat wel vaker in verschillende stations? Dan valt een Blue-bike zeker te overwegen! Deze deelfietsen zijn ideaal voor wie af en toe eens in een ander station afstapt of niet dagelijks de trein neemt.
  • Vier straten heringericht om sluipverkeer te weren

    Om de verkeersveiligheid te verhogen en het sluipverkeer te weren, werden vanaf donderdag 10 november 2016 drie straten gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het Kraenepoelpad wordt een enkelrichtingsstraat. Deze maatregel geldt tot en met het voorjaar van 2017.
Nieuwsoverzicht