Naar inhoud

De gemeente Aalter ligt halfweg tussen Gent en Brugge, in het midden van de driehoek Eeklo-Deinze-Tielt en grenst aan de gemeenten Knesselare, Zomergem, Nevele Ruiselede en Beernem en de steden Deinze en Tielt. 

Als gevolg van de industrialisering vanaf de jaren zestig van vorige eeuw, groeide Aalter stilaan uit tot een centrumgemeente tussen de drie vermelde regionale steden en de provinciehoofdsteden, met ongeveer 20.000 inwoners. Verschillende (overheids-)diensten hebben in het centrum een plaatselijk kantoor. Er is een volwaardig winkelcentrum, de onderwijsinstellingen kennen een gestage expansie en ook op sociaal-cultureel vlak worden voortdurend nieuwe perspectieven geopend.

De cel Ruimtelijke organisatie en Leefomgeving (Economie) heeft als doelstelling het economisch knooppunt continu te versterken. Heel wat informatie over ondernemen en economie vind je hier.

Praktisch

Economie

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
e-mail E-loket

Nieuwsberichten

venster sluiten

Update wateroverlast

Wateroverlast

Smeltende sneeuw zorgt plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie! 

Niet-toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat blijven voorlopig niet bereikbaar. (14/12, 15.00 u)

  • Het kruispunt Artemeersstraat/ Vinktsestraat en Beekstraat zijn afgesloten wegens hoge waterstand Poekebeek. Het blijft wachten tot het waterpeil van de Poekebeek is gezakt. (14/12, 15.00 u)

Toegankelijke straten:

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

lees meer