Naar inhoud

Buitenschoolse kinderopvang

Gerelateerde info Praktische info

De Buitenschoolse kinderopvang (BKO) is een initiatief van het gemeentebestuur. Het voorziet in pedagogisch verantwoorde kinderopvang voor kinderen van 2,5 jaar tot en met kinderen uit het 6de leerjaar. Dit geldt voor alle onderwijsnetten, voor en na schooltijd en op schoolvrije en vakantiedagen.

Optimale ontplooiingskansen

De Buitenschoolse kinderopvang streeft naar een gezonde ontwikkeling van het kind, op verstandelijk, sociaal-emotioneel en creatief vlak. De Buitenschoolse kinderopvang wil voor elk kind:

  • een reële aanvulling zijn op de opvoeding thuis;
  • een deel van de vrije tijd zijn;
  • een element van sociale opvoeding zijn.

In de locaties van de kinderopvang zijn alle kinderen uit de Aalterse basisscholen welkom. De locaties zijn professioneel uitgerust en hun medewerkers bieden optimale ontplooiingskansen aan voor elk kind. De Buitenschoolse kinderopvang stemt ook zijn dienstverlening af op het aanbod van andere cellen, zoals de cel Sport en de cel Jeugdvoorzieningen.

Inschrijven vakanties

Wil je een plaats in de kinderopvang reserveren tijdens de korte schoolvakanties (herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie) of tijdens de zomervakantie? Geef dan vooraf de opvangdagen voor je kind door. De start van de inschrijvingen zal voor elke vakantie gecommuniceerd worden via deze pagina en in de locaties van de Buitenschoolse kinderopvang. 

Kerstvakantie 2017

De inschrijvingen voor de kerstvakantie 2017 gaan van start op maandag 4 december 2017 vanaf 19.00 u.

Schrijf je in

Sluitingsdagen en vakantieplanning

De Buitenschoolse kinderopvang is gesloten op zaterdag, zondag en op feestdagen.

Bekijk het overzicht met sluitingsdagen en de vakantieplanning voor de verschillende BKO's voor 2017. Andere sluitingsdagen worden schriftelijk meegedeeld aan de ouders.

Praktisch

Buitenschoolse kinderopvang

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00 | 0473 554 503
fax 09 325 22 40
e-mail E-loket

Gerelateerde thema's

Relevante info

Nieuwsberichten

venster sluiten

Update wateroverlast

Wateroverlast

Smeltende sneeuw zorgt plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie! 

Niet-toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat blijven voorlopig niet bereikbaar. (14/12, 15.00 u)

  • Het kruispunt Artemeersstraat/ Vinktsestraat en Beekstraat zijn afgesloten wegens hoge waterstand Poekebeek. Het blijft wachten tot het waterpeil van de Poekebeek is gezakt. (14/12, 15.00 u)

Toegankelijke straten:

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

lees meer