Naar inhoud

Monoloog: Va is Koning (Familiewerkgroep Dementie De Babbelaar)

VA is Koning
Voorstellingen - Evenementen - Lezingen - Mens en maatschappij - Varia

Praktisch

Organisatiegemeentebestuur i.s.m. WZC Veilige Have en familiewerkgroep dementie ‘De Babbelaar’, welzijn@aalter.be, 09 325 22 00
WaarGemeentehuis Aalter - auditorium, Europalaan 22
Wanneerdinsdag 26 september 2017
Van19.30 u

Info

Op dinsdag 26 september 2017 vindt in het gemeentehuis van Aalter de theatermonoloog over (jong)dementie 'Va is Koning' plaats.

Meer info

Op een aangrijpende, verrassende, intieme, (h)eerlijke en herkenbare manier vertelt Willy De Jaeghere het waargebeurde verhaal van Jef. Zonder meligheid of taboes en vaak doorspekt met een vleugje humor.

Jef werkt als arbeider in de brouwerij en bouwt buiten zijn uren een bloeiende aak op als ijsverkoper. Tot het noodlot toeslaat en hij op een dag te horen krijgt dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Tot overmaat van ramp moet hij ook zijn liefste vrouwtje Yvonne veel te vroeg afgeven.

De toeschouwer wordt meegezogen in de wereld van Jef. Hij volgt Jef thuis,
in het ziekenhuis en later in het woonzorgcentrum waar hij tot het einde verblijft.

Aanrader voor zorgprofessionals!
Va is Koning is een voorstelling die het thema dementie en de ziekte van alzheimer op een bijzondere wijze in het daglicht stelt. De voorstelling is bijzonder geschikt voor zorgprofessionals, vrijwilligers en iedereen met een hart
voor mensen. Een absolute aanrader!

De monoloog vindt plaats op dinsdag 26 september 2017 om 19.30 u in het auditorium van het gemeentehuis. Na de voorstelling geniet je van een receptie.

Schrijf je in via tel. 09 325 22 00 of ter plaatse in het gemeentehuis of WZC Veilige Have, Lostraat 28.
Alle activiteiten