Naar inhoud

Kennismaking

Voor velen is de bibliotheek nog steeds een grote onbekende en dat is jammer. Want de bibliotheek is de toegangspoort tot een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Een wereld waar je niet alleen reisgenoot kunt worden op heel wat denkbeeldige avonturen, maar waar je ook een schat aan informatie vindt.

Een bezoekje aan de bibliotheek is, met andere woorden, zowel leuk als verrijkend. Bovendien moet je geen doorgewinterde boekenworm zijn om eens langs te komen. Je kunt er net zo goed cd’s en dvd’s lenen als surfen op het internet of de krant lezen. De bibliotheekcollectie is een ‘groeiend organisme’ waar in gesnoeid wordt en die wekelijks gevoed wordt met gloednieuwe, verrassende materialen. 

Het is dus normaal dat wij onze bibliotheek aan iedereen bekend willen maken, wij zijn er immers trots op.

Zoveel voor praktisch niets

De bibliotheek van Aalter bestaat uit vijf bedieningsposten. Vooreerst is er de hoofdbibliotheek, in de Boomgaardstraat in Aalter-centrum. Verder zijn er filialen in Bellem, Lotenhulle, Ruiselede en Sint-Maria-Aalter. De adressen en openingsuren staan op de volgende pagina van deze brochure.

Wie zich inschrijft in één van deze bedieningsposten, heeft meteen toegang tot het geheel. De inschrijving is gratis.

Het bibliotheekteam stelt alles in het werk om aan de mobiliteit van de moderne lezer tegemoet te komen. Zo mag je tijdens de openingsuren geleende werken binnenbrengen in elke bedieningspost van de bibliotheek, ongeacht waar je ze leende. Bovendien kies je zelf je afhaallocatie voor gereserveerde materialen. De inleverbus aan de straatzijde van de hoofdbibliotheek is zelfs 24 uur op 24 ‘ontvankelijk’ voor geleende bibliotheekmaterialen, ongeacht hun afhaallocatie. Alle werken die vóór 8 uur ‘s morgens via deze weg worden ingediend, beschouwen wij als ontvangen tijdens de laatste uitleensessie.

Wie tijdelijk of langere tijd immobiel is, kan via een simpel telefoontje ‘boekendienst aan huis’ aanvragen. Wij polsen naar de interesse van deze lezers en proberen een pakket op maat af te leveren.

 

 

Praktisch

Bibliotheek

Boomgaardstraat 10
9880 Aalter

tel. 09 374 60 71
fax 09 375 20 45
e-mail

Gerelateerde thema's

Relevante info

Nieuwsberichten

  • Bibliotheek wijzigt openingsuren en tarieven

    De Aalterse bib maakt samen met dertien andere bibliotheken deel uit van Regiobib Meetjesland. Om de dienstverlening van de bibliotheken beter op elkaar af te stemmen, wijzigen vanaf zaterdag 1 juli 2017 de openingstijden van de hoofdbibliotheek in Aalter-centrum en de uitleenposten.
venster sluiten

Update wateroverlast

Wateroverlast

Smeltende sneeuw zorgt plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie! 

Niet-toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat blijven voorlopig niet bereikbaar. (14/12, 15.00 u)

  • Het kruispunt Artemeersstraat/ Vinktsestraat en Beekstraat zijn afgesloten wegens hoge waterstand Poekebeek. Het blijft wachten tot het waterpeil van de Poekebeek is gezakt. (14/12, 15.00 u)

Toegankelijke straten:

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

lees meer